23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Yazıcı-dostu sürüm

 Abuja Yunus Emre Enstitüsü olarak; T.C Abuja Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir program gerçekleştirdik.

Programa, Sayın Büyükelçi Hidayet Bayraktar ve Eşi Füsun Bayraktar, Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Sayın Musa Erbaş, Türk vatandaşları, Nijeryalı çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Büyükelçi Hidayet Bayraktar Hausa yerel dilinde gerçekleştirdiği konuşmasında; ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarına armağan etti. Bugün Türkiye’de ve burada olduğu gibi her 23 Nisan'ı dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

Ardından program çocuk grubu öğrencilerimizin şiir okuması, Berire Demirel ve Nijeryalı sanatçı Gabriel’in flüt konseri ile devam etti.

Akabinde çocuklar geleneksel Türk çocuk oyunları olan; sandalye kapmaca, çuval yarışı, yumurta yarışı, ip çekme, elma yeme yarışması, bayrak yarışı, balon patlatma oyunlarını oynadılar. Büyükelçi Bayraktar, bayram vesilesiyle koltuğunu 10 yaşındaki Berire Demirel'e bıraktı.

Program çocuklara verilen ikramlar ve toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.