Nijerya' da Çocuklar için Flüt Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Abuja Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ve ünlü flüt virtüözü Lelya Bayramoğulları’nın icrasıyla “Çocuklar İçin Flüt Konseri” dinletisi 17 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Dinletiye Sayın Nijerya Büyükelçimiz Hidayet Bayraktar'ın eşi Füsun Bayraktar, Polonya Konsolosu Stanislaw Gulinski, Kore Kültür Merkezi Müdürü Suyeong Kim, Piyanist Kimberly Scott ve Abuja İslam Kültür ve Sanat Merkezi Genel Sekreteri Abdulrazaq Isah gibi önemli isimlerin katılımı, etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Flüt dinletisinden önce Abuja Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Musa Erbaş açış konuşması yaparak Türk müziğinin Nijeryalılarla buluşmasından duyduğu memnuniyeti ve kültürel ögelere sahip çıkmanın önemi belirterek flütist Lelya Bayramoğulları’na ve davetlilere teşekkür etti.

Dinletide “ 2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı” kapsamında Aşık Veysel’e ve Türk müziğine ait seçkin eserlerin yanında dünya müziklerinden de örnekler icra edildi. Türk ve dünya müzikleriyle şenlenen çocuklar dinleti boyunca sanatçımız Lelya Bayramoğulları’na eşlik ederek Türk kültürü ile sanatının güzelliğini deneyimleme şansı buldular. Dinletinin sonunda Abuja Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Musa Erbaş Lelya Bayramoğulları’na hediye takdiminde bulundu. Etkinlik ikramlar ve  toplu çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.