Nijerya'da 5. Asya Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, 12 farklı ülkenin Nijerya’da faaliyet gösteren Kültür Merkezlerinin katıldığı film festivali 27 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festivalin açılış töreni 27 Kasım Pazartesi günü Güney Kore Kültür Merkezinde yapıldı. Açılışa ülkede bulunan yabancı temsilciliklerin Büyükelçileri, Konsolosları ve Kültür Ataşeleri katılım sağladı. Özellikle bu film festivaline Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliği yapmış olması katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.   

Festivalin Büyükelçiliklerin himayelerinde olması ve film gösterimine bizzat katılmaları “5. Asya Film Festivali’ni çok anlamlı kıldı. 5 gün boyunca devam eden film gösterimine 12 ülkenin misyon şefleri ve Nijeryalı sinemaseverler katılım sağladı. Nitelikli ve yüksek katılımın olduğu film festivalinde özellikle Nijeryalı misafirlerimiz Kültür Merkezimizi her anlamda yakından tanıma fırsatı buldular. 

Ülkelerin kendi kültürel yapısını yansıtan film gösterimlerinin yapıldığı etkinlik, saat 14’te ilk gösterim, saat 17’de ikinci gösterim olmak üzere her gün iki ülke yapımı filmlerin sunulması şeklinde gerçekleşti. Etkinliğe katılan sinemaseverler, festivalde birbirinden çok sayıda güzel filmi ilk kez izleme fırsatı buldu. Gösterimler arasında aynı zamanda o ülkenin kültürünü yansıtan yemek ve içecek ikramları yapıldı. 

Asya sinemasının özgün yapıtlarını festival aracılığıyla Nijerya’da sinemaseverler ile buluşturup bu etkinliğe ev sahipliği yapmamızın, yemek kültürümüzün ve sinema sektörünün tanıtımına katkı sağlayarak Enstitümüzün tanınırlığını ve görünürlüğü açısından çok faydalı oldu